Lichtjesavond op 1 november

Eén keer in de twee jaar zet De Nieuwe Ooster de gewone wereld even stil. Op woensdag 1 november 2017 verandert de begraafplaats in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering.

Nabestaanden kunnen die avond van 18.00 tot 21.00 uur de rustplek van hun overledene bezoeken. Daarnaast bieden lichtjes, beeldende kunst, poëzie, rituelen en muziek ruimte om gezamenlijk te herdenken. Kinderen zijn van harte welkom. Individuele graven worden niet door ons aangelicht, maar u bent welkom dit zelf te doen.

 • de (storm)lampen wijzen u de weg
 • u betreedt het terrein op eigen risico
 • kijk goed waar u loopt
 • pas op brandbare kleding bij vuur
 • zaklamp aanbevolen bij grafbezoek
 • EHBO: blokhut rechts naast het voorplein & ingang Rozenburglaan
 • WC’s: in de aula, naast vak 47 en paviljoen Rozenburglaan
 • calamiteit? Bel ons mobiele veiligheidsteam: 06-10 96 93 20
 • om 21.00 uur is de herdenking afgelopen
 • onze medewerkers wijzen u graag de weg en dragen herkenbare hesjes

Kom met het openbaar vervoer of op de fiets maar niet met de auto, er is geen parkeerruimte. Neem voor uw veiligheid een zaklantaarn mee als u op grafbezoek wilt gaan. Om veiligheidsredenen word en auto’s en brommers geweerd. Kom niet alleen, als u slecht ter been bent. Het golfkarretje kan u deze avond helaas niet vervoeren.

We krijgen veel vragen van mensen die toch met de auto willen komen. Helaas is de begraafplaats tijdens lichtjesavond erg slecht bereikbaar met de auto. Dit komt door de enorm grote belangstelling voor de avond. We wilden maar dat we een groot parkeerterrein naast De Nieuwe Ooster konden toveren, zoals we ook 1000 lichtjes kunnen toveren, maar dat lukt helaas niet. We adviseren mensen de auto elders te parkeren en voor het laatste stukje het openbaar vervoer of een taxi te nemen.

Wij nodigen u van harte uit om, als u dat wilt, zelf een glazen potje met foto, led lichtje en deksel mee te nemen naar de herdenkingsavond. Op vak 45, naast het pianoconcert met twee vleugels, staat gedurende de lichtjesavond een voorziening om alle potjes neer te zetten. De stellage blijft na afloop van de avond nog drie weken staan, zodat u uw bijdrage op kunt komen halen. Daarna is ophalen niet meer mogelijk.

De routeWilt u meer weten over het interactieve video/namenproject FELICITY OF A RICEGRAIN? Klik dan hier.

Wilt u reageren op de herdenking? Dat kan in het reactieboek hieronder.

Herinnering Verlicht is niet mogelijk zonder:
Airworks, Auke’s Theatertechniek, Edwin Butter, Binkie Dabekaussen, Theodoor Dekker piano’s, Jaap Huizinga, INTHEQUEST, Ernie Jonker/Berserk, Kobalt Quartet, Margreet Kramer (interactief videoproject FELICITY OF A RICEGRAIN), Leger des Heils, Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden, het Plankenkoor o.l.v. Bram Biersteker, Pyrofoor de Amsterdam, de Saladetuin, samenwerkende Surinaamse koren Koningskerk Amsterdam o.l.v. Reno Leeuwin, Seeleman & Hoogendoorn, Martin ter Schure (MTS-audiovisueel), VU medisch centrum, Witte Dichters (een project van Jos van Hest m.m.v. Gerard Beentjes, Monica Boschman, Dien L. de Boer, Inge Boulonois, Katelijne Brouwer, Everdina W. Eilander, Judy Elfferich, Kees Godefrooij, Wim Hartog, Jos van Hest, Joyce Hes, Tonny Hollanders, Marten Janse, Nelleke Lamme-Den Boer, Marieke van Leeuwen, Mariet Lems, Willem Munters, Ronald M. Offerman, Diana Ozon, Paul Roelofsen, Kate Schlingemann, Will van Sebille, Salima Senders, Linda Vogelesang, Wendela de Vos, Anneke Wasscher, Bette Westera & Diederik van Essel, Co Woudsma) en alle vrijwilligers en medewerkers van De Nieuwe Ooster en Nieuwe Noorder.

2 Reacties op Lichtjesavond op 1 november

 1. F.J.Schuster says:

  Door vrienden hierop opmerkzaam gemaakt en dit al twee keer bezocht.
  Heel mooi en sfeervol een prachtig initiatief,
  ook een avond waaraan je nog eens extra aan de dierbaren denkt.

 2. Richard Schuiling says:

  Dat is mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *