Nabestaandencafé

Zondag 31 december 2017 is het laatste  Nabestaandencafé van het jaar in de Tuinzaal van Café Roosenburgh van 11.00-13.00.  Het thema is: Waar sta je nu, waar wil je graag heen?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die, na het overlijden van een dierbare, met rouw wil leren omgaan en met lotgenoten ervaringen wil delen.

De Nieuwe Ooster organiseert iedere laatste zondag van de maand bijeenkomsten voor nabestaanden onder professionele begeleiding. Maandelijks wordt een ander thema besproken zoals: realiteit van rouw, verwachtingen van de omgeving, clichés, uitgestelde rouw of het missen van het kunnen delen van de dagelijkse dingen.

In gesprek ervaart men dat veel normaal is in een periode van rouw. Door het rouwproces bespreekbaar te maken vinden mensen steun. Men leert op een andere manier naar het rouwproces te kijken en ervaart dat het helpt om te delen. Wellicht wordt langzaamaan een nieuw evenwicht gevonden. Luisteren mag, deelnemen aan de gesprekken ook, maar niets hoeft.

U bent welkom op elke laatste zondag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur in Café Roosenburgh aan de Kruislaan 126.

Het is prettig als u zich even wilt aanmelden, email  m.smeding@amsterdam.nl, maar u mag ook gewoon binnenlopen. De bijeenkomst is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met mevr.M.Smeding, telefoon 020-6080642.