Herinnering Verlicht

Avondherdenking voor nabestaanden op woensdag 30 oktober van 18.00-21.00 uur.

Eén keer in de twee jaar zet De Nieuwe Ooster de gewone wereld even stil. Op woensdag 30 oktober 2019 verandert de begraafplaats in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Nabestaanden kunnen van 18.00 tot 21.00 uur het gedenkpark en de rustplek van hun overledene bezoeken. Lichtjes, beeldende kunst, poëzie, rituelen en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken. Kinderen zijn van harte welkom. Het is verstandig een zaklamp mee te nemen als u op grafbezoek wilt gaan. Voelt u zich vrij de rustplek van uw overledene te verlichten. 

Op de foto ziet u glazen (jam) potjes met daarin een foto en een ledlichtje, bijvoorbeeld een fietslampje. Wij nodigen u van harte uit om, als u dat wilt, zelf zo’n potje met foto, ledlichtje en deksel mee te nemen naar de herdenkingsavond. De herinneringspotjes blijven na afloop van de avond drie weken bewaard, dit geeft u tijd uw bijdrage weer op te halen.

Kom met het openbaar vervoer of op de fiets. Kom vooral niet met de auto, er is geen parkeerruimte. Om veiligheidsredenen wordt alle gemotoriseerd vervoer geweerd. Kom niet alleen, als u slecht ter been bent. Het golfkarretje kan u deze avond helaas niet vervoeren.

Herinnering Verlicht is een project van De Nieuwe Ooster/ gemeente Amsterdam en is niet mogelijk zonder de medewerking van vrijwilligers, nabestaanden, kunstenaars, dichters, musici en alle medewerkers van de begraafplaats.

Wilt u reageren? Dat kan in ons reactieboek.

5 Reacties op Herinnering Verlicht

 1. AM Laan says:

  Wat fijn dat het dit jaar weer zover is! Wij kijken altijd erg uit naar deze speciale avond!
  Om te zien hoe een begraafplaats in het donker toch zo’n indrukwekkende en positieve sfeer kan hebben, met alle overweldigende vuren en verlichting, en natuurlijk ook om met onze jonge kids naar het grafje van hun broertje te gaan om een lichtje aan te steken.❤️
  Altijd een avond om nooit te vergeten…

 2. D. de Wit says:

  Gelukkig is er weer lichtjesavond dit jaar. We komen met 8 broers en zussen om onze moeder te herdenken die we nog altijd missen, ook al is ze al langer overleden dan ze bij ons mocht zijn. In haar korte leven heeft ze de bodem gelegd onder onze levens. We herdenken haar in liefde en zijn haar dankbaar voor wat ze voor ons heeft betekend. Dag mam!

 3. Dien Melde says:

  Bijzonder dat kunst en rouw zo mooi samen komen op deze avond. Vooral het noemen van de namen is altijd ontroerend.

 4. Anneke Veldman says:

  ook wij kijken weer uit naar deze bijzondere avond samen met onze dierbare zielen

 5. Stien van Looij says:

  Wat fijn dat het dit jaar weer op De Nieuwe Ooster wordt georganiseerd. Wij vinden altijd troost en ervaren dat als een warme deken om ons heen. Ook lijkt er een mooi saamhorigheidsgevoel te zijn onder al de gelijkgestemde Amsterdammers die deze avond bezoeken. Om deze redenen kijken wij uit naar deze bijzondere avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *