Jaarkalender 2019

Op De Nieuwe Ooster vindt jaarlijks een aantal bijzondere momenten plaats; herdenkingen, rondleidingen en gastvrije momenten. U bent van harte welkom!

GASTVRIJE MOMENTEN VOOR NABESTAANDEN

  • Op woensdag 30 oktober 2019 is er weer een lichtjesavond. Het gedenkpark is van 18-21.00 uur geopend. Nabestaanden kunnen de rustplek van hun overledene bezoeken. Lichtjes, poëzie, rituelen en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken. Herinnering Verlicht vindt eens per twee jaar plaats.

STENEN ARCHIEF VAN DE STAD

  • Dode schrijvers, levende woorden. Op De Nieuwe Ooster liggen bekende en minder bekende schrijvers en dichters begraven. Op zondagmiddag van 12-13.00 uur kunt u het graf van een van hen bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest. Bezoekers ontmoeten elkaar bij de ingang en wandelen naar het graf. Daar staan stoelen gereed. Jos van Hest vertelt over leven en werk van de schrijver en hij leest voor. Dat zorgt voor een wonderlijke ervaring: juist bij het graf van een schrijver voel je dat woorden het vermogen hebben om voort te leven. De data volgen nog, u kunt zich alvast aanmelden als belangstellende per e-mail: c.van.der.elst@amsterdam.nl.

BOMENPARK

  • Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster zet zich in voor het mooie bomenpark en verzorgt elke eerste zondag van de maand om 13.00 uur een rondleiding. Kijk op www.denieuweoosterbomenpark.nl

OORLOGSHERDENKINGEN

  • Zaterdag 9 november: Klaprozenherdenking, vanaf 10.30 uur. Het Britse equivalent voor onze 4 mei herdenking wordt georganiseerd door de Royal Air Forces Association. De stoet eindigt bij het ereveld van de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen. Na afloop is er gelegenheid na te praten bij een kopje koffie in het Aulagebouw.