Agenda

Op De Nieuwe Ooster vinden jaarlijks een aantal bijzondere momenten plaats; herdenkingen, rondleidingen en gastvrije momenten. U bent van harte welkom!

  • Duurt de zondag voor u ook altijd zo lang? Wilt u graag eens met andere nabestaanden spreken? In café Roosenburgh van De Nieuwe Ooster is elke laatste zondag van de maand een nabestaanden-bijeenkomst van 11.00-13.00 uur. U treft lotgenoten en professionele ondersteuning. De bijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden per email: m.smeding@amsterdam.nl.
  • Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster zet zich in voor het mooie bomenpark en verzorgt elke eerste zondag van de maand om 13.00 uur een rondleiding.
  • Donderdag 4 mei: Om 10:00 uur vindt de gemeentelijke herdenking van Amsterdam plaats op De Nieuwe Ooster. De burgemeester loopt aan het hoofd van de stoet die langs een indrukwekkende reeks gedenktekens voert. Deze herinneren aan de strijd, het verzet en de schrijnende verliezen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Organisaties en individuele burgers eren de slachtoffers met bloemen en kransen. Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij een kopje koffie. Iedereen is welkom.
  • Zondag 14 mei: Moederdag, vrijwilligers van De Nieuwe Ooster ontvangen u met een vriendelijk woord, een gedicht en een plantje voor moeder.
  • Zondag 14 mei, 11.00 uur: Reprise van de rondleiding langs de ‘rode’ graven van de stad. Mariette Wijne neemt u om 11.00 uur mee langs strijders, schrijvers, politici en cartoonisten. Deelname gratis, aanmelden via: c.van.der.elst@amsterdam.nl.
  • Zondag 11 juni: U kunt van 12-13.00 uur het urnengraf van schrijfster Hella Haasse bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest. Deelname gratis, aanmelden via: c.van.der.elst@amsterdam.nl.
  • Zondag 18 juni: Vaderdag, vrijwilligers van De Nieuwe Ooster ontvangen u met een vriendelijk woord, een gedicht en een plantje voor vader.
  • Zaterdag 24 juni: Zomeravondwandeling op De Nieuwe Ooster vanaf 20.30 uur. Terwijl de zon achter de horizon verdwijnt valt de rust in het park. Onderweg is er een korte pauze. Even voor elf uur verlaat u, een mooie ervaring rijker, in het donker het gedenkpark. Aanmelden via 06-44324426 of j.mullenders@amsterdam.nl.
  • Zaterdag 11 november: Klaprozenherdenking, vanaf 10.30 uur. Het Britse equivalent voor onze 4 mei herdenking wordt georganiseerd door de Royal Air Forces Association, Amsterdam Branche. De stoet eindigt bij het ereveld van de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen. Na afloop is er gelegenheid na te praten bij een kopje koffie in het Aulagebouw.
  • Herinnering Verlicht vindt eens per twee jaar plaats. Woensdag 1 november 2017 is er weer Herinnering Verlicht. De Nieuwe Ooster is van 18.00 uur tot 21.00 uur geopend. Nabestaanden kunnen de rustplek van hun overledene bezoeken. Lichtjes, poëzie, verhalen en muziek bieden ruimte om gezamenlijk te herdenken.