Herdenkingen

Jaarlijks vinden in het gedenkpark van De Nieuwe Ooster officiële (Amsterdamse) herdenkingen plaats. Het Herdenkingscomité Buchenwald organiseert op 11 april de bevrijding van kamp Buchenwald.

Op 4 mei ’s ochtends om 10.00 uur gaat de burgemeester van Amsterdam aan het hoofd van een lange stoet die voert langs een indrukwekkende reeks gedenktekens die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.

Op de dag voor de officiële herdenking in Engeland is de jaarlijkse Remembrance Day herdenking op De Nieuwe Ooster. De herdenking vindt plaats bij het ereveld van tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde geallieerde militairen. Belangstellenden zijn van harte welkom. Voor meer informatie over deze herdenking kunt u mailen naar m.smeding@amsterdam.nl of c.van.der.elst@amsterdam.nl.

Herinnering Verlicht vindt eens per twee jaar plaats op De Nieuwe Ooster. Medio december 2016 is er een kleine lichtjesavond op de andere gemeentelijke begraafplaats: De Nieuwe Noorder. Woensdag 1 november 2017 is er weer Herinnering Verlicht op De Nieuwe Ooster.

Meer weten over de monumenten op De Nieuwe Ooster? Klik hier naar een artikel van Nino van der Enden op de website van het 4 en 5 mei comité Amsterdam.