Uitvaart regelen? Kies bewust!

Een uitvaart regelen is vaak emotioneel. Toch is het regelen van een begrafenis of crematie ook een zakelijke aangelegenheid. De Nieuwe Ooster en De Nieuwe Noorder zijn begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam. Zij hebben geen winstoogmerk en wijzen u graag de weg.

  • Wees bewust van uw keuzevrijheid
    Nabestaanden zijn (tenzij de verzekering anders bepaalt) vrij in de keuze van de uitvaartondernemer. Het is van belang deze met zorg te kiezen. Er zijn verschillen in benadering, kwaliteit van dienstverlening, prijs en nazorg.  Meer informatie over het regelen van een uitvaart en adressen van uitvaartverzorgers in uw omgeving vindt u op internet, bijvoorbeeld op sites als www.uitvaartadressengids.nl of www.uitvaart.nl
  • Ken de rolverdeling
    Na afloop van de uitvaart stuurt de begraafplaats of het crematorium de rekening naar de uitvaartondernemer. De ondernemer stuurt deze rekening samen met zijn of haar eigen factuur naar de opdrachtgever van de uitvaart. Dit is degene die heeft getekend voor de offerte die de uitvaartondernemer heeft gemaakt. Deze persoon is verantwoordelijk voor betaling van de factuur.
  • Check de voorwaarden van uw verzekering
    Het is belangrijk de voorwaarden van een eventuele verzekering eens goed door te lezen en te kijken of de verzekering ook echt aansluit bij uw wensen. En of de verzekering u vrij laat in de keuze van uitvaartondernemer en begraafplaats/ crematorium. Bij de zogenoemde ‘natura’ polissen koopt u in feite een pakket uitvaartdiensten. Soms uitsluitend van bepaalde, bij de verzekeraar aangesloten, uitvaartondernemers en crematoria. Dat is niet erg, als dat precies is wat u wilt. Als u wensen heeft die uw verzekering niet dekt is het verstandig uw verzekering bij te stellen of om te zetten om te voorkomen dat u na afloop van de uitvaart bij moet betalen.